latinica  ћирилица
29/04/2019 |  10:36 ⇒ 10:36 | Аутор: СРНА

Бањалучанин ухапшен због злостављања младића

Припадници Полицијске управе Бањалука ухапсили су мушкарца чији су иницијали Д.К. из овог града због сумње да је злостављао млађег мушкарца.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић рекла је Срни да је Д.К. идентификован јуче на основу видео-снимка објављеног прво на друштвеним мрежама, а потом и у средствима јавног информисања на којем се види физичко и психичко злостављање млађег мушкарца, а истог дана је и ухапшен.

- Д.К. је осумњичен да је, након учествовања у нарушавању јавног реда и мира, наредног дана, поново дошао у угоститељски објекат гдје је физички и психички злостављао двадесеттрогодишњака - нагласила је Маркановићева.

Према њеним ријечима, даље мјере и радње према ухапшеном биће предузимане на основу инструкција и под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Полицијска управа Бањалука раније је саопштила да је Д.К. 23. априла око 19.00 часова нарушио ред и мир у угоститељском објекту на Булевару Степе Степановића у Бањалуци и нанио повреде мушкарцу, који није тражио кривично гоњење осумњиченог, па је кажњен прекршајно због туче.

Дан након тога, у истом кафићу Д.К. је малтретирао мушкарца, а све је снимао и на основу тог снимка је идентификован и ухапшен.

Према незваничним информацијама, ухапшен је Дејан Костић из Бањалуке.