latinica  ћирилица
29/04/2019 |  12:44 | Аутор: СРНА

Ухапшен осумњичени за кријумчарење миграната

На путу Билећа-Берковићи ухапшен је црногорски држављанин чији су иницијали П.Д. /39/, осумњичен за кријумчарења шест држављана Ирака, саопштено је из Граничне полиције БиХ.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Држављани Ирака који су илегално ушли из Црне Горе у БиХ откривени су у суботу, 27. априла, у аутомобилу "рено меган", којим је управљао П.Д.

П.Д. је предат Тужилаштву БиХ, а илегални мигранти биће предати Служби за послове са странцима БиХ.

С повећаним притиском миграната на границу БиХ, Гранична полиција је појачала активности с циљем откривања кривичних дјела у вези с кријумчарењем људи, додаје се у саопштењу.

Припадници Граничне полиције су у 2018. години евидентирали 66 кривичних дјела кријумчарење људи, те осам организовање групе или удружења за вршење кривичних дјела кријумчарење мигрантима, а надлежном тужилаштву поднесени су извјештаји против 135 лица.

У саопштењу се наводи да су полицијски службеници Граничне полиције БиХ јуче приликом уласка у БиХ на међународном граничном прелазу Шепак ухапсили лице чији су иницијали Л.Љ. /54/, јер га потражује Основни суд у Зворнику због кривичног дјела недозвољен промет оружјем и експлозивним материјама.

Држављанин Србије предат је припадницима Судске полиције Зворник.

Приликом уласка у БиХ на граничном прелазу Костајница ухапшен је четрдесетчетворогодишњи држављанин Словеније чији су иницијали Р.Р, јер је утврђено да га потражује Полицијска управа Бањалука због кривичног дјела угрожавање безбједности.

Приликом изласка из БиХ на граничном прелазу Каменско ухапшен је држављанин Словеније чији су иницијали Ђ.В. /52/, јер га потражује Полицијска управа Ливно због кривичног дјела давање лажног исказа. Ђ.В. је предат службеницима Полицијске управе Ливно.

На граничнбом прелазу Дољани приликом изласка из БиХ ухапшен је тридесетшестогодишњи држављанин БиХ Н.Х. након што је утврђено да га потражује Општински суд у Зеници због кривичног дјела тешка крађа. Н.Х. је предат припадницима Судске полиције Широки Бријег.