latinica  ћирилица
30/04/2019 |  12:03 ⇒ 12:07 | Аутор: СРНА

Звиздић у Берлину није говорио у име Српске

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Бањалуци да предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић на самиту представника земаља Балкана у Њемачкој о питању самопроглашеног Косова није говорио у име Српске.

Цвијановићева је истакла да Звиздић није у Њемачкој говорио у име Српске која чини 49 одсто или готово половину БиХ.

- Ако хоћемо да уважавамо институције и њихове одлуке, јасно је какав је однос БиХ према питању самопроглашеног Косова и да немате сагласност да причате оно што Звидић прича. Он то ради или у своје име или у име једне групације, етничке заједнице или неког у оквиру БиХ, али не у име цијеле БиХ - рекла је Цвијановићева новинарима.

Она је поновила да не види кога је Звиздић представљао на том самиту и у чије име је говорио.

Цвијановићева је рекла да не види никакву улогу Звиздића на састанцима тог типа јер је на челу Савјета министара који одлази.

- То што одлази мало дуже него што би било нормално и очекивано јесте сад нека друга ствар - рекла је Цвијановићева, коментаришући изјаве Звиздића на том скупу о самопроглашеном Косову.

Она је закључила да то показује неозбиљност БиХ.

Звиздић је у Берлину рекао да се противи цртању нових граница на бази етничких принципа на Балкану, те "снажно осудио повезивање рјешавања статуса самопроглашеног Косова са Републиком Српском".