latinica  ћирилица
03/05/2019 |  12:55 ⇒ 18:14 | Аутор: РТРС

Инсајдер: Бакир предао рапорт иранским обавјештајцима

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић недавно је у Сарајеву имао тајни састанак са групом агената иранске обавјештајне службе, сазнаје Инсајдер.
Бакир Изетбеговић  (Фото:insajder.in) -
Бакир Изетбеговић (Фото:insajder.in)

Како за овај портал откривају одлично обавијештени извори, састанак са Изетбеговићем иницирали су ирански обавјештајци који су стационирани у главном граду БиХ, а разлог њихове изненадне посјете лидеру највеће бошњачке странке, према тврдњама саговорника Инсајдера, било је незадовољство Иранаца "превише блиским односима" које Изетбеговић, како сматрају, покушава да изгради са САД.

- Састанак Изетбеговића и иранских агената одржан је пар дана прије доласка замјеника директора ЦИА Вона Бишопа у Сарајево. Иранци су том приликом замјерили Изетбеговићу то што има превише присне односе с Американцима. Они су, између осталог, лидера СДА подсјетили на блиске везе његовог покојног оца с Ираном, као и помоћи и подршци коју је та земља давала бошњачкој страни за вријеме рата у БиХ - откривају извори Инсајдера.

Иначе, према тврдњама бројних стручњака из обавјештајно-безбједносног сектора, а који су претходних година у више наврата објављивани у јавности, иранска обавјештајна служба једна је од најактивнијих страних агентура које дјелују у БиХ још од почетка деведесетих година прошлог вијека.

Извор: insajder.in