X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
05/05/2019 |  21:28 ⇒ 21:41 | Извор: Независне

В.Кладуша: МУП отворио истрагу против наставника

МУП Унско-санског кантона, по налогу Тужилаштва УСК, води истрагу против Е.М, наставника у Првој основној школи у Великој Кладуши, а њега поједини родитељи оптужују да је ученицима преко друштвених мрежа слао фотографије свога нагог тијела.
Школа у Великој Кладуши - Фото: nezavisne novine
Школа у Великој КладушиФото: nezavisne novine

У полицији кажу како их је о цијелом случају упознао један родитељ, те да ће резултати истраге показати да ли у цијелом случају има елемената кривичног дјела.

Директорица те школе Зехида БихорацОдобашић каже како је управа школе упозната с овим догађајем и да су о томе информисали кантонално министарство образовања и остале надлежне институције, те да очекују правовремену и ефикасну реакцију.

Према њеним ријечима, за школу је најважније да се очува дигнитет образовног процеса те заштите права и интереси ученика уколико су угрожени.

Незванично се сазнаје како је до цијелог случаја дошло тако што је неколико ученика послало тројици наставника те школе с лажног профила експлицитне фотографије, те су од њих тражили да и они пошаљу властите фотографије с таквим садржајем. И док су преостала двојица наставника игнорисала ове захтјеве, Е.М. је послао своје наге фотографије на поменути профил. Након што су оне објелодањене, Е.М. се бранио тиме како је мислио да је у питању одрасла женска особа и како он има право своје фотографије слати коме хоће.

О свему ће се у понедјељак изјаснити и кантонално министарство образовања и издати инструкције та даље поступање у овом случају.