latinica  ћирилица
06/05/2019 |  07:34 | Аутор: СРНА

С. Македонија: Малољетник продао родицу за 1.600 евра

Малољетник са истока Сјеверне Македоније продао је петнаестогодишњу родицу старијем мушкарцу за 1.600 евра, али је она успјела да побјегне и пријави полицији.
Полиција - Фото: илустрација
ПолицијаФото: илустрација

Малољетник из села Бучим код Радовиша продао је родицу због брака, а дјевојчица је побјегла и о свему је обавијештена полиција.

Суд у Скопљу је на приједлог тужиоца старијем мушкарцу одредио притвор у трајању од 30 дана, а за малољетника је изречена мјера опреза.

Према саопштењу тужилаштва, у априлу ове године у селу Бучим малољетник, који је првоосумњичени, уз употребу силе, преваре и присиле, користећи немоћ жртве, подвео је петнаестогодишњу родицу на присилни брак другоосумњиченој особи.

Тај мушкарац је, иако је знао да је дјевојчица малољетна, пристао да је купи за 1.600 евра, преносе београдски медији.

- Првоосумњичени је 17. априла одвео дјевојчицу на претходно договорено мјесто. Човјек је исплатио затражену суму новца и дјевојчицу повео са собом. Она је пружала отпор, па је он употријебио физичку силу, психолошко насиље, а покушао је и да је обљуби - саопштили су из тужилаштва.

Дјевојчица је користећи непажњу човјека побјегла, те се, чим је била на сигурном, јавила родитељима, који су случај пријавили полицији у Радовишу.

Против њега и малољетника поднесена је тужбу због кривичног дјела трговина дјететом.