latinica  ћирилица
07/05/2019 |  08:55 ⇒ 15:24 | Аутор: РТС

Ђоковић против Фрица почиње наступ у Мадриду

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић почиње наступ на мастерсу у Мадриду дуелом са Тејлором Фрицом из Сједињених Америчких Држава. Ђоковић и Фриц на терен неће изаћи прије 13.30 часова.

Новак је као први носилац био слободан на старту турнира, док је Фриц направио мало изененађење и елиминисао Бугарина Григора Димитрова побиједивши га са 2-0 у сетовима – 7:6 (10-8) и 7:6 (7-4), послије скоро два сата игре.

Програм у "Магичној кутији" почиње у подне, Србин и Американац су постављени други по реду на највећем терену "Маноло Сантана", одмах послије меча Симона Халеп – Џоана Конта.

Биће то други пут да Новак одмјерава снаге са Фрицом, пошто га је прије нешто више од двије недјеље побиједио у Монте Карлу лако са 6:3 и 6:0.

- Побиједио ме је у претходном мечу у којем ми је дозволио само три гема, тако да од тога могу једино да кренем. Рекао бих да ми овдје услови много више одговарају него у Монте Карлу. Задовољан сам начином на који сам играо у Кнежевини, али је тог дана било изузетно вјетровито, а када је тако, много је теже да идем по своје ударце - рекао је Фриц.

С друге стране, први играч планете од трофеја на Аустралијан опену има скор 5-3 и није у завидној форми, док у Мадриду не зна за титулу од 2016. године.

- Лијепо је вратити се у Мадрид. Овдје сам правио одличне резултате. Срећан сам што сам потпуно здрав и спреман за турнир, што није био случај прошле године. Имао сам проблема са куком послије операције. Ове године је све под контролом - рекао је Ђоковић и додао:

- Можда нисам играо на свом највишем нивоу посљедњих неколико мјесеци, али постепено се моја игра враћа и надам се да ћу у Мадриду играти боље - каже Ђоковић.

Послије овог сусрета, на нашем Другом програму имаћете прилику да гледате шпански окршај између Роберта Баутисте Агута и Давида Ферера, којем би то могао да буде посљедњи меч у професионалној каријери.

Мастерс у престоници Шпаније игра се за наградни фонд од 6.536.160 евра, а титулу брани Нијемац Александер Зверев.