latinica  ћирилица
09/05/2019 |  13:18 ⇒ 17:56 | Аутор: РТРС

Додик: Штитили смо интересе Српске и Србије; Вучић: Додик на најбољи начин штитио Српску (ВИДЕО)

Предсједавајући Предсједништва БиХ и предсједник Србије Милорад Додик и Александар Вучић обратили су се јавности након састанка у Тирани, гдје су закључили да су највише штитили интересе Српске и Србије.

Додик је након састанка оцијенио да је дискусија била квалитетна и реална.

- Желим да изразим задовољство да сам овдје могао директно да одбраним позицију Српске, која је од стране Хашима Тачија била приказана као бабарога - навео је Додик.

Према његовим ријечима Вучић је веома конструктивно и аргументовано указао на потребу дијалога који би требало да се ојача.

Додик је нагласио да ће у дијалогу подржати оно што каже Србија и Београд.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да разговори у Тирани нису једноставни и да се воде у сложеном окружењу, али да му је било лакше јер је заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком штито интересе Србије и Републике Српске.

- Мени је данас било лакше јер сам са Додиком и могли смо заједно, леђа уз леђа да штитимо интересе Србије и Српске и то смо чинили, чини ми се на отворенији и релаксиранији начин него што је то било раније. Рекао сам и пре неко вече и данас, многи нису научили да овако отворено, промишљено и релаксирано говоримо о свему - истакао је Вучић.

Он је навео су покренуте многе теме, да су се чуле бројне конфронтације, али да је задовољан што су Додик и он отворено говорили.

Вучић је рекао да је јасно да, када је ријеч о Косову и Метохији, се не иде у "мирније и лакше воде".

Задовољан је што је разговор био "отворен, релаксиран", што је било неуобичајено.

- Улазимо у тешку фазу. Резултати су такви да ће нам бити све теже, неће бити нимало лако, видјеле су се и спојиле бројне тезе и у БиХ. Наше је да наставимо да радимо - истакао је Вучић.