latinica  ћирилица
09/05/2019 |  17:03 ⇒ 10/05/2019 | 18:36 | Аутор: СРНА

Мандић и Кнежевић позвали Додика и Вучића да прекину односе са Ђукановићем

Лидери ДФ-а Андрија Мандић и Милан Кнежевић, који су данас осуђени на по пет година затвора за покушај државног удара и тероризам на дан парламентарних избора 2016. године, позвали су српске лидере из региона, прије свих српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића да прекину комункацију са званичном Подгорицом.
Андрија Мандић и Милан Кнежевић - Фото: СРНА
Андрија Мандић и Милан КнежевићФото: СРНА

Мандић је на конференцији за новинаре рекао да је "ово пресуда Црној Гори" и позвао Вучића и Додика да прекину сваку комуникацију са црногорским предсједником Милом Ђукановићем и, како је навео, антисрпском владом у Црној Гори, која је признала самопроглашено Косово.

- Позивам предсједника Србије и Владу Србије да прекину комуникацију са Ђукановићем. Позивам их да не подржавају непријатеља српског народа на овим просторима. Као и Додика да се дистанцира од Ђукановића. Очекујемо солидарност и братску подршку - рекао је Мандић након изрицања пресуде.

Он је поручио да њега и Милана Кнежевића нико не може уплашити и да су спремни да се са својим сарадницима боре за своја и права српског народа у Црној Гори.

- Преносимо поруку онима који се боре против српског народа у Црној Гори, они више нису наши политички противници, они су наши крвници. Спремни смо да се у односу на наше крвнике односимо онако како су се наши преци односили према крвницима - поручио је Мандић.

Оптужени за покушај државног удара и тероризам на дан парламентарних избора 2016. године осуђени су данас у Вишем суду у Подгорици на више од 68 година затвора.

Судија Сузана Мугоша саопштила је да су сви оптужени проглашени кривим.

Оптужницом Специјалног тужилаштва обухваћени су двојица руских држављана Едуард Шишмаков и Владимир Попов, српски држављани Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Братислав Дикић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић и Србољуб Ђорђевић.

Оптужницом су обухваћени и лидери ДФ-а Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Михаило Чађеновић, возач ДФ-а.