latinica  ћирилица
09/05/2019 |  18:25 | Аутор: СРНА

"Пресуда Елфети Весели - доказ да нема правде за српске жртве"

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији /Косметске жртве/ саопштило је да је ужаснуто пресудом Суда БиХ, који је злочинцу Елфети Весели за свирепо убиство српског дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића изрекао пресуду од десет година затвора, а њеног командата Сакиба Халиловића ослободио оптужби.
Елфета Весели - Фото: СРНА
Елфета ВеселиФото: СРНА

- Питамо се да ли је живот деце толико вредан или је то случај само када су у питању животи српске деце - наводи ово удружење у саопштењу.

Удружење подсјећа да је "монструм Елфета малом Слободану, док је возио бицикл, пришла с леђа, распорила му стомак у облику крста, ножем му одсјекла уво и упуцала га у чело".

- Зар, за овакав свиреп злочин, монструму Елфети награда од десет година, а њеном команданту посматрачу ослобађајућа пресуда -пита ово удружење.

Уз оцјену да се не ради о преседану, ово удружење оцјењује да је доказано да правде нема када су у питању српске жртве.

- Казне су награде, а све с циљем да се Срби прикажу као једини кривци и да су ти који треба да буду и јесу осуђени - кажњени - наводи се у саопштењу.

Удружење "Косметске жртве" оцјењује да је ово само доказ да ни Хашки трибунал, ни хрватски, ни бошњачки, ни албански судови не дају да српске жртве дочекају правду, јер би тиме доказали ко су стварни монструми и злочинци.

- Монструмима и злочинцима Елфети и Сакибу `није требала већа казна`, њихова доживотна казна је лице малог Слободана, његове невине очи, његова распорена утроба, његови јауци и на крају његов смирај - наводи ово удружење.

Суд БиХ изрекао је јуче првостепену пресуду којом је Елфета Весели осуђена на 10 година затвора за свирепо убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића 1992. године код Зворника.

Сакиб Халиловић ослобођен је оптужби да је посматрао убиство дјечака и пропустио да, као командант Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље, Каменица, такозване Армије БиХ, казни Веселијеву која је била припадник овог вода.