X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
10/05/2019 |  07:59 ⇒ 20:19 | Извор: РТРС

Вечерас Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме! (ФОТО/РТРС, 20.15)

Деветнаест нових Ђурђевданских звјездица вас позива на најбољу забаву у региону!

Малишани из Босне и Херцеговине/Републике Српске, Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске и Русије вечерас од 20.15 часова у Спортској дворани "Борик" пјевају 16 нових дјечијих хитова!

Улазнице за Фестивал по цијени од 1 КМ можете купити у Спортској дворани "Борик" и на портирници РТРС-а, а као и претходних година сав приход иде у хуманитарне сврхе. Ове године у хуманитарни фонд улази и сав приход РТРС-а од гласања за награду публике, а коме ће новац из хуманитарног фонда бити додијељен одлучује управо побједник, односно у случају дуета побједници смс гласања, наравно уз помоћ својих родитеља.

Ђурђевдански фестивал (Фото: РТРС)

Талентоване мале извођаче током година увијек су оцјењивали реномирани и признати вокални солисти, музички педагози, композитори и текстописци, па тако и ове године можемо поносно да представимо наш жири:

- Јелена Томашевић, поп пјевачица из Србије, уједно и предсједница фестивалског  жирија
- Александар Јошић, Музички уредник програма Телевизије Републике Српске
- Игор Дивјак, Музички уредник Радија Републике Српске
- Маја Татић, музичики продуцет Музичке продикције РТРС
- Горан Вулета, музички педагог и композитор из Приједора
- Нина Деретић, музички педагог и композитор из Бањалуке
- Александра Турова, извођач прошлогодишње побједничке композиције

Ове године на Фестивалу додјељујемо сљедеће награде:

- три награде за композицију, од којих је прва, уједно и главна награда Фестивала, и носи име Јадранке Стојаковић (новчани износи за прву, другу и трећу награду су: 1.500 КМ, 1.000 КМ и 500 КМ)

Остале награде су:

- прва, друга и трећа награда за интерпретацију (500 КМ, 300 КМ, 200 КМ)
- награду за најбољи аранжман (300 КМ)
- награду за најбољи текст  (300 КМ)
- награду за најбољи сценски наступ (100 КМ)

Имамо и награду жирија учесника, о којој  одлучују сами извођачи (100 КМ), а СМС гласање, које је у току, одредиће ко добија награду публике(200 КМ) и уједно ће одлучити коме ће уручити цјелокупан износ из хуманитарног фонда Ђурђевданског фестивала.

Ђурђевдански фестивал (Фото: РТРС)

Ове године тим Ђурђевданског фестивала спремио је мноштво изненађења за публику, тако да су водитељи и домаћини на фестивалу глумачки пар Ненад Окановић Оки и Бојан Ивковић Боки, а предсједница жирија и гост ревијалног дијела фестивала је пјевачица Јелена Томашевић.


Зато, не заборавите гласати за своје фаворите и припремите се за финално вече фестивала да заједно пјевамо и плешемо, а све композиције и учеснике овогодишњег фестивала, као и правила за гласање за награду публике можете пронаћи на фејсбук страници фестивала, Ђурђевдански фестивал, као и на сајту djeca.rtrs.tv.

Очекујемо вас на незаборавној забави вечерас 10. маја од 20 часова! А за све оне, који не могу доћи у Бањалуку, као и претходних година РТРС је омогућио директан пренос на нашем првом програму.