latinica  ћирилица
10/05/2019 |  08:11 ⇒ 09:12 | Аутор: РТРС

Дабл-дабл и одлична игра Јокића недовољни за побједу Денвера (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвер нагетса поражени су у шестом мечу полуфинала Западне конференције од екипе Портланд трејлблејзерса са 119:108. Никола Јокић забиљежио је дабл-дабл учинак од 29 поена и 12 скокова. Портланд је изједначио у серији на 3:3, па ће седма утакмица одлучити финалисту.
Игра Јокића недовољни за побjеду Денвера - Фото: Screenshot/YouTube
Игра Јокића недовољни за побjеду ДенвераФото: Screenshot/YouTube

Денвер нагетси, упркос сјајној игри српског центра, нису искористили прву меч лопту за пласман у финале плеј-офа конференције.

Никола Јокић је за нешто више од 35 минута на паркету био на прагу новог трипл-дабл остварења, пошто је постигао 27 поена, имао 12 скокова и осам асистенција, уз одличан шут из игре од 66 одсто (10/15).

Центар Нагетса је од самог старта наговестио да ће још једном бити вођа екипе, пошто је у уводних неколико посједа забиљежио четири поена и три асистенције.

Денвер је добро ушао у меч, имао игру и двоцифрену предност у првој четвртини, али би Јокић одлазио на клупу, због предаха или фаулова (имао их је пет), Портланд би то искористио и потпуно се вратио у меч.

Након што је прва четвртина припала гостима у износу од осам поена, предвођени Лилардом и Мекалумом Портланд је у друго деоници био бољи за 12 поена, па је тако двоцифрена предност Денвера анулирана, а домаћа екипа преузела је вођство и контролу над мечом.

Велика борба одвијала се у наредне две четвртине. Никола Јокић вукао је конце Денвера, који је успио да на тренутак поведе, али је са друге стране веома расположен био Демијан Лилард који је у трећој четвртини везао 12 поена за своју екипу, која је у тим моментима имала девет поена предности.

У посљедњој четвртини услиједиле су нападачке муке Денвера на старту, што је Портланд знао да казни. Празан ход екипе из Колорада помогао је Трејлблејзерсима да стекну максималних 13 поена предности, које су успјешно одржали и одбранили до краја меча.

Лилард је меч завршио са 32, а Меколум са 30 поена. У битној побједи за Портланд запажен је био и Родни Худ који је додао 25 поена.

У редовима Денвера, уз сјајног Јокића, истакли су се још и Мари са 24 и Милсап са 17 постигнутих поена.

Порланд је преживио елиминациону утакмицу, а Денвер није искористио прву меч лопту за пласман у финале плеј-офа конференције.

Нагетси шансу да први пут послије десет година изборе финале на Западу имају на свом паркету у ноћи између недјеље и понедјељка, у одлулујућој, седмој утакмици.