latinica  ћирилица
10/05/2019 |  08:48 ⇒ 11:53 | Аутор: РТРС

Влада Српске о допуни Закона о платама запослених у правосуђу

Влада Републике Српске требало би на данашњој сједници да разматра Приједлог закона о допуни Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Републике Српске, по хитном поступку.
Влада Републике Српске (Фото: Фејсбук) -
Влада Републике Српске (Фото: Фејсбук)

Предвиђено је и да буде размотрен Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о комори инжењера пољопривреде Републике Српске.

На дневном реду је и Нацрт стратегије за унапређење и развој волонтирања у Републици Српској /2019-2023. година/, као и информација о пројекту "Пројектовање, изградња и опремање нове ЈЗУ болнице Добој-по принципу `кључ у руке`, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

На сједници би требало да буде разматрана и информација о испуњености услова за територијалну промјену припајањем дијела општине Пале општини Трново.

На дневном реду је и Приједлог одлуке о давању сагласности на План утрошка средстава Казнено-поправном заводу Бањалука, за период 1. јануар-30. јун у износу од 182.277 КМ као и Приједлог одлуке о давању сагласности Министарству здравља и социјалне заштите на План утрошка средстава, за период 1. април-30. јун у износу од 3.000.000 КМ.

Предвиђено је да Влада разматра и Приједлог одлуке о измјени Одлуке о распореду средстава за финансирање рада представништава Републике Српске у иностранству за 2019. годину.

Сниматељима и фотографима биће омогућено снимање кадрова на почетку сједнице. Након сједнице предвиђено је саопштење.