latinica  ћирилица
10/05/2019 |  10:48 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

Трифковић осумњичен за учествовање у убиству Дамира Остојића (ФОТО)

Против Срећка Трифковића са Пала надлежном тужилаштву достављена је допуна извјештаја о откривању извршиоца кривичних дјела тешко убиство на штету Дамира Остојића из Бањалуке, тешко убиство у вези са кривичним дјелом покушај убиства на штету Сандре Јошић из Бањалуке, као и кривичног дјела тешка крађа на штету Д.А. из Њемачке.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић рекла је Срни да је Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а доставила данас Републичком јавном тужилаштву Републике Српске Допуну извјештаја против С.Т.

- Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, настављају рад на расвјетљавању свих околности убиства Дамира Остојића које је почињено 5. септембра прошле године у Бањалуци - истакла је Миљановићева.

Према незваничним сазанањима Срне, постоје основи сумње да је 26. на 27. јул 2018. године у улици Азизе Шаћирбеговић у Сарајеву, Срећко Трифковић, заједно са Стефаном Самарџијом и Милошем Обрадовим, уз помоћ подесног алата, украо возило "шкода октавија", караван, црне боје, власништво Д.А. из Минхена, након чега су возило скривали на непознатој локацији у Сарајеву.

Стефан Самарџија и Милош Обрадов су 31. јула 2018. године исто возило превезли на подручје Бањалуке, гдје су га држали на скривеном мјесту, све до дана 5. септембра 2018. када су Срећко Трифковић, Стефан Самарџија и Милош Обрадов, по претходном плану и договору са још најмање једним, за сада непознатим, извршиоцем наведено возило користили за непосредно праћење оштећених Дамира Остојић и Сандре Јошић.

Трифковић осумњичен за учествовање у убиству Дамира Остојића (Фото: Глас Српске)

Према незваничним сазанањима Срне, на унапријед припремљеној локацији, на раскрсници улица Козарска и Душка Трифуновића, за сада непознато лице чекало је наилазак оштећених и по њиховом доласку у 23.48 часова испалио у оштећене из непосредне близине, из аутоматске пушке калибра 7,62 милиметра, у три кратка рафала 16 пројектила од којих су пет погодили у тијело и главу Дамира Остојића, наносећи му повреде од којих је преминуо на лицу мјеста, док су шест пројектила погодили његову супругу Сандру Јошић у предјелу тијела и главе наносећи јој тешке тјелесне повреде опасне по живот.

Извор: РТРС/СРНА