latinica  ћирилица
10/05/2019 |  11:07 | Аутор: СРНА

Бањалука: Лажно пријавио да је претучен и опљачкан

Бањалучка полиција ухапсила је мушкарца чији су иницијали С.Ш. из Бањалуке због сумње да је лажно пријавио да су га у овом граду непозната лица физички напала, нанијела му повреде и украла новчаник.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Из Полицијске управе Бањалука данас је саопштено да је С.Ш. ухапшен у сриједу, 8. маја, због сумње да је 2. маја извршио кривично дјело лажно пријављивање кривичног дјела.

Након пријаве, полицијски службеници су предузели низ оперативних и истражних радњи на основу којих су утврдили контрадикторности у пријави, а на мјесту за које је С.Ш. навео да је нападнут нису пронађени трагови који би указали да је извршена инкриминисана радња, наведено је у саопштењу.

Полицијски службеници су утврдили да је С.Ш. повријеђен приликом пада, јер је био пијан, те да му нико није нанио повреде, нити украо новчаник.

О случају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да буду предузете мјере с циљем документовања кривичног дјела лажно пријављивање кривичног дјела, те да против С.Ш. буде достављен извјештај у редовној процедури.