latinica  ћирилица
10/05/2019 |  11:41 ⇒ 14:59 | Аутор: РТРС

Скандалозна провокација Јусуфа Нуркића - Величао војнике који су ратовали против Срба (ФОТО/ВИДЕО)

Јусуф Нуркић, кошаркаш Портанда који због повреде не игра у полуфиналу Западне конференције против Денвера, изазвао је бијес навијача у Србији провокативном мајцом у којој се појавио у дворани Блејзерса. Истовремено, нема сумње да је одушевио навијаче у БиХ.

Он је обукао је мајицу са именима погинулих војника из ратова деведесетих, који у бошњачкој јавности имају статус хероја.

Занимљиво је да на почетку утакмице није показивао мајицу јер је имао преко дукс, али је током меча скинуо.

Јусуф Нуркић (Фото:printscreen Instagram)

На Фејсбуку је подијелио видео на којем велича рат у БиХ, па слуша и пјева касиду "Девет хероја".

Ријеч је о касиди посвећеној деветорици војника тзв. Армије БиХ одликованих највећим ратним одличјем Орденом хероја ослободилачког рата, међу којима су генерал Изет Нанић, Хајрудин Мешић, Сафет Хаџић, Сафет Зајко, Мехдин Хоџић, Мидхат Хујдур, Адил Бешић, Несиб Малкић и Енвер Шеховић.

Иначе, Изет Нанић био је командант 505. бужимске бригаде Армије БиХ, а наводно постоје видео материјали на којима се види да припадници тог одреда врше злочине на цивилима.

- Хероји који су убијали Србе у Босни, невине жене и дјецу, ово је провокација за Јокића и Србе који гледају утакмицу. Ово је мијешање спорта са ратом и политиком, потпуно непотребно. Надам се да ће неко из НБА лиге реаговати, ово је страшно - написао је један од корисника Твитера.