latinica  ћирилица
10/05/2019 |  14:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Спремни за рат, али и 100 година мира

Србија ће се понашати одговорно и озбиљно, чуваће мир и стабилност али, иако живимо као да ће 100 година бити мир, морамо да будемо спремни да земљу бранимо у сваком тренутку, поручио је данас предсједник Србје Александар Вучић у Нишу.
Вучић:Спремни за рат, али и 100 година мира (Фото:Tanjug/Dimitrije Goll) - Фото: ТАНЈУГ
Вучић:Спремни за рат, али и 100 година мира (Фото:Tanjug/Dimitrije Goll)Фото: ТАНЈУГ

Вучић је, уочи војно полицијске параде "Одбрана слободе", истакао да су јединице војске и полиције све припремљеније и опремљеније, а све то треба да служи у сврху одвараћања потенцијалних агресора на Србију.

Вучић је истакао да је буџет за одбрану никада већи, што олакшава позиције једној релативно малој, а независној и сувереној земљи да води независну политику.

Он је, након састанака са командантима јединица Војске Србије, Министарства унутрашњих послова и ресорним министрима, изразио захвалност свим припадницима МУП-а и ВС који брину о сигурности и безбједности грађана и који вриједно и напорно раде, вјерованто, један од најтежих послова у земљи.

Вучић је новинарима пренио да се на састанку разговарало о три важне теме, прије свега о безбједносној ситуацији у земљи и региону, те да је упознао припаднике Војске и полиције са изузетно сложеном политичко-безбједносном ситуацијом.

- Србија ће да се понаша одговорно и озбиљно, да чува мир и стабилност, али, уз многе лоше реченице које је Јосип Броз имао, имао је и једну добру - да живимо као да ће 100 година бити мир, али да будемо спремни да земљу бранимо у сваком тренутку - рекао је Вучић.

Такође, било је ријечи и о томе шта држава може да уради за припаднике војске и полиције, јер, како је рекао, знају колико још мука и проблема има у војсци и полицији.

- Знамо да смо наслиједили, не ништа, него минус од осам милијарди, а да готово ништа нисмо имали од униформи и технике. Данас је стање са унофрмама неупоредиво боље - подвукао је Вучић.

Подсјетио је да је 2012. године, када је постао министар одбране, Ратно ваздухопловство имало два "мига 21", које данас зову "мтрвачки сандук", јер не може да се бори ни са ким у блиској борби, као и један "миг 29", који није могао ни да полети.