latinica  ћирилица
10/05/2019 |  14:51 ⇒ 14:52 | Аутор: СРНА

Отворено реновирано Станично одјељење полиције Подновље

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум и градоначелник Добоја Борис Јеринић отворили су данас објекат Станичног одјељења полиције Подновље у Добоју, за чије је реновирање Градска управа издвојила око 10.000 КМ, а опремљен је средствима МУП-а Српске.
Добој - МУП Ћулум - Фото: СРНА
Добој - МУП ЋулумФото: СРНА

Ћулум је рекао да су реконструкцијом објекта створени повољнији услови за рад полицијских службеника који покривају седам мјесних заједница са око 6.500 становника.

"Видим да је овдје стање безбједности на задовољавајућем нивоу", изјавио је Ћулум новинарима.

Он је захвалио градоначелнику Добоја за издвојена средства којима је реновиран објекат у којем је изграђен и санитарни чвор којег раније није било.

Ћулум је додао да је ресорно министарство обезбиједило нови намјештај, инсталације и техничку опрему.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић најавио је да ће Градска управа наставити да учествује у заједничким пројектима са МУП-ом Републике Српске како би полицијски службеници били што ефикаснији у свом раду.

Он је подсјетио да је Градска управа до сада помогла изградњу објекта за смјештај Полицијске станице Добој један и Полицијске станице за безбједност саобраћаја, те да је при крају постављање видео-надзора.

Јеринић је навео да се воде разговори са министром унутрашњих послова Драганом Лукачем како би се обезбиједио адекватан простор за Јединицу за подршку у Добоју.

Отварању реновираног објекта присуствовали су и посланици у Народној скупштини Републике Срспке Небојша Марић и Данијел Јошић, те посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрен Петровић.