latinica  ћирилица
10/05/2019 |  15:02 ⇒ 15:06 | Аутор: СРНА

Шеранић: Неопходно константно подмлађивање чланства Црвеног крста

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић истакао је значај рада Црвеног крста Републике Српске, те нагласио да је неопходно да се ова организација подмлађује и окупља што већи број волонтера.
Бањалука: Црвени крст - Шеранић - Фото: СРНА
Бањалука: Црвени крст - ШеранићФото: СРНА

Шеранић је представницима Црвеног крста Српске, са којима се састао данас у Бањалуци поводом обиљежавања Свјетског дана и Недјеље Црвеног крста, изразио захвалност на хуманој мисији коју обављају, а нарочито подршци коју пружају здравственим и установама социјалне заштите, саопштено је из ресорног министарства.

- Важно је да се Црвени крст подмлађује и да окупља значајан број волонтера, те да стижу нове идеје за помоћ друштву које Министарство подржава. Тренутно заједнички радимо на изради новог Закона о Црвеном крсту који ће, надамо се, одговорити на изазове данашњег времена и учинити њихов рад још квалитетнијим - поручио је Шеранић.

Шеранић и предсједник Црвеног крста Републике Српске Брано Дурсун и генерални секретар ове организације Ђоко Михајловић разговарали су о активностима у оквиру обиљежавања Недјеље Црвеног крста, поводом чега су планиране посјете породилиштима, установама социјалне заштите, затим такмичењима у пружању прве помоћи, акцијама добровољног давања крви и другим активностима.

Дурсун је захвалио Шеранићу на препознавању важности организације Црвеног крста и глобалне идеје која окупља волонтере широм свијета, а истовремено дјелује у локалним срединама настојећи да дође до сваког појединца којем је помоћ потребна.

У саопштењу се додаје и да ће се у току Недјеље Црвеног крста посебна пажња посветити активностима које ће се проводити са циљем омасовљења повећања броја чланова и волонтера Црвеног крста, те да ће млади поставити штандове на градским улицама и трговима, тржним центрима гдје ће продавати грађанске маркице, демонстрирати показне вјежбе из прве помоћи упознавати пролазнике о историјату и универзалношћу приступа ове организације.