latinica  ћирилица
10/05/2019 |  15:09 ⇒ 15:36 | Аутор: СРНА

Ђокић-Бургер: О могућностима сарадње и инвестирању у Српску

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић данас је у Бањалуци са генералним директором руске компаније "Океј група" Армином Бургером разговарао о могућностима сарадње у области прерађивачке и прехрамбене индустрије и могућностима инвестирања у Српску.
Петар Ђокић са Армином Бургером - Фото: СРНА
Петар Ђокић са Армином БургеромФото: СРНА

На састанку је истакнуто да је циљ "Океј групе" да додатно развије привредну сарадњу Русије и Републике Српске и омогући проширење међусобне трговинске размјене.

Представници ове руске компаније изразили су спремност да инвестирају и у проширење капацитета производних погона развијених привредних грана у Српској, саопштено је из Министарства енергетике и рударства Српске.

Састанку су присуствовали и помоћник министра пољоприведе Републике Српске Мирослав Бојић, савјетник за међународно пословање и стране инвестиције Драшко Аћимовић и Младен Касагић - генерални директор компаније "Нојманпартнерс консалтинг" која се бави инвестирањем у области индустрије и енергетике.

"Океј група" је четврта трговинска мрежа у Русији, која у свом власништву има 85 супермаркета и 75 хипермаркета, запошљава 25.000 радника и остварује промет од три милијарде евра годишње.