latinica  ћирилица
10/05/2019 |  16:17 | Аутор: СРНА

Наредних дана облачно са кишом, у уторак хладније

У Републици Српској наредних дана очекује се облачно вријеме са кишом у већини крајева. Према прогнози метеоролога, сутра ујутро у Српској ће бити мало до умјерено облачно, на југозападу промјенљив до претежно облачно, током дана сунчано. Послијеподне биће пљускова са грмљавином.
Облачно вријеме са кишом - Фото: илустрација
Облачно вријеме са кишомФото: илустрација

Према вечери и у ноћи с пљусковима у многим предјелима, мада ће и даље бити региона без падавина, најизвјесније од централних предјела на сјевероисток.

Минимална температура ваздуха од 10 до 15, на планинама око седам степени, а највиша дневна од 19 до 24, на сјеверу и сјевероистоку и степен-два већа, на планинама од 15 степени Целзијусових.

У недјељу, 12. маја, ујутро ће бити облачно са кишом у већини крајева. Током дана задржава се облачно и хладније вријеме са кишом и локалним пљусковима уз обилне падавине у западним и сјеверним крајевима.

Минимална температура ваздуха од девет до 15, на планинама око шест степени Целзијусових. Највиша дневна температура од 13 до 18, на сјеверозападу до 11, наводи се на сајту Републичког хидрометеролошког завода.

У понедјељак, 13. маја, јутро ће бити облачно са кишом у већини крајева и хладније. Током дана потпуно облачно вријеме са кишом и локалним пљусковима уз обилне падавине у западним, сјеверним, дијелом централним и сјевероисточним крајевима.

Минимална температура од пет до 11, на планинама око три степена. Највиша дневна од седам до 14, на планинама до пет степени.

У уторак, 14. маја, ујутро ће бити облачно са кишом у већини крајева и још мало хладније него претходни дан. Током дана облачно вријеме са кишом и локалним пљусковима, поподне престанак падавина дјелимично на истоку и Херцеговини.

Минимална температура од четири до седам, на југу до 10 степени, на планинама око два степена. Највиша дневна температура од шест до 13, на планинама до честири степена Целзијуса.