latinica  ћирилица
10/05/2019 |  16:20 | Аутор: СРНА

Тузлански кантон: Пронађено оружје, муниција и дрога

У претресу на осам локација на подручју Тузланског кантона пронађено је оружје, муниција и дрога, а против осам лица биће поднесен извјештај надлежном тужилаштву.
Оружје и муниција - Фото: СРНА
Оружје и муницијаФото: СРНА

У претресима, према налогу општинских судова Тузле, Живиница, Калесије, Градачца, Сребреника и Лукавца, пронађени су аутоматска пушка, пиштољ, муниција, осам мањих паковања канабиса, четири дробилице, двије дигиталне ваге, већа количина дуванских прерађевина, 28 већих паковања разног дувана, 685 паклица цигарета, седам машиница за паковање цигарета и већи број мобилних телефона и СИМ картица.

Након криминалистичке обраде, извјештај ће бити поднесен против лица чији су иницијали Н.П. /37/ из Сребреника, Х.К. /55/ из Калесије, тридесетдвогодишње С.Ш, те Б.Б. /21/ и А.М. /65/ из Тузле, М.Б. /39/ из Живиница, Б.Ш. /33/ из Лукавца и А.С. /27/ из Градачца, саопштено је данас из кантоналног Министарства унутрашњих послова.

Ова лица осумњичена су за кривична дјела недозвољено држање оружја и муниције, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, те имовинских деликата.