latinica  ћирилица
10/05/2019 |  17:03 | Аутор: СРНА

Ђурић: Тачијево промовисање "велике Албаније" је шамар цијелој Европи

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оцијенио је да промовисање такозване велике Албаније приштинског званичника Хашима Тачија представља "шамар", не само Србији, већ цијелој слободољубивој Европи.
Марко Ђурић - Фото: ТАНЈУГ
Марко ЂурићФото: ТАНЈУГ

Ђурић је позвао међународну заједницу да осуди ратоборно и антицивилизацијско понашање предсједника привремених приштинских институција и "приштинске врхушке".

Он је навео да ескалацијом њихове агресије и неодговорности није угрожен само српски народ, већ цијели Балкан и Европа.

Ђурић је додао да је Тачи, само дан након што је слободољубиви свијет обиљежио Дан побједе над фашизмом и Дан Европе, још једном недвосмислено поручио да му европске и антифашистичке вриједности нису сасвим блиске.

Он је напоменуо да је Тачи је, као један од заговорника стварања трговинских баријера у региону, посљедњи који има право да се представља као политичар чији је интерес рушење баријера, пренијели су београдски медији.

- Вјерујем да чак и спонзори самопроглашене косовске независности то све више увиђају - додао је Ђурић.

Тачи је на свом "Фејсбук" профилу, након самита Брдо-Бриони у Тирани, написао да је "прешао гранични прелаз Морине, који неправедно дијели Косово и Албанију", те да је та "граница одређена ван воље Косова и Албаније".