latinica  ћирилица
10/05/2019 |  19:35 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

МУП допунио извјештај против Срећка Трифковића

МУП Српске наставља истрагу и о убиству Дамира Остојића из Бањалуке. Против Срећка Трифковића из Пала надлежном тужилаштву достављена је допуна извјештаја о откривању починиоца убиства.

Све је почело у ноћи између 26. и 27. јула прошле године, када је у сарајевској улици Азизе Шаћирбеговић, украдено возило "шкода октавија", црне боје у власнишву Д.А. из Минхена.

Возило које су скривали на непознатој локацији у Сарајеву, а потом у Бањалуци користили за праћење Дамира Остојића и његове супруге Сандре Јошић, украли су Срећко Трифковић, Стефан Самарџија и Милош Обрадов.

- Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске доставила је Републичком јавном тужилаштву допуну извјештаја против лица иницијала С.Т. са Пала у вези са кривичним дјелима тешко убиство на штету Дамира Остојића из Бањалуке као и кривичног дјела тешко убиство у вези са чланом 22. Кривичног законика Републике Српске покушај, а на штету Сандре Јошић из Бањалуке. Такође ово лице се сумњичи и за кривично дјело тешка крађа на штету лица иницијала Д.А. из Њемачке - навела је Мирна Миљановић, портпаролка МУП-а Републике Српске.

Срна такође пише и да су се управо украденим аутомобилом на мјесто злочина довезле убице Дамира Остојића 5. септембра прошле године, када су тешко ранили његову супругу Сандру.

Подсјетимо, тај аутомобил касније је пронађен запаљен, а на мјесту злочина пронађено је најмање 15 чаура.

Након мјесеци потраге 8. марта ове године, ухапшен је Стефан Самарџија који је одраније познат полицији и који је привођен због сумње да је учествовао у убиству сарајевских полицајаца Давора Вујиновића и Адиса Шеховића у октобру прошле године.

Због убиства сарајевских полицајаца, Милош Обрадов ухапшен је 30. новембра прошле године.