latinica  ћирилица
10/05/2019 |  21:07 ⇒ 21:25 | Аутор: СРНА

Ђокић: Социјалисти могу и боље и више у Приједору

Предсједник СП-а Петар Ђокић изјавио је да социјалисти могу да постигну много више и боље и да је због тога и распуштен градски одбор странке у Приједору и формиран нови.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

- Ушли смо у поступак освјежавања рада и избора нових делегата наше партије на подручју Приједора и до данас је урађен велики посао - навео је Ђокић.

Ђокић је новинарима у Приједору, гдје је вечерас присуствовао Изборној конференцији Градског одбора странке, рекао да су окупили нове људе који до сада нису били активни у раду СП-а или су били пасивни. 

- То је једна потпуно нова структура људи, изузетно квалитетних и угледних, који су за кратко вријеме учинили много. Увјерен сам да ће са овом структуром људи бити много бољи рад наше организације и да ће активности СП бити у функцији подршке даљем развоју града Приједора, као и цијеле Републике Српске - истакао је Ђокић.

Он је оцијенио да ће СП у Приједору већ од наредних локалних избора постати још снажнији и важан политички фактор.

Ђокић је изразио задовољство чињеницом да је становништво Козаре и Поткозарја препознало у социјалистима политичку структуру на коју се могу чврсто ослонити.

Он наводи да ће СП наставити да јача у наредном периоду у цијелој Српској и подсјетио да су општи избори показали да је ова партија процентуално имала највећи раст у односу на претходне. 

- То значи да су грађани у нашој политици препознали сигурност и будућност и ону тачку ослонца којој могу вјеровати и којом сигурно могу градити стабилну и просперитетну Републику Српску - истакао је Ђокић.

Повјереник за спровођење избора у Приједору Душко Милуновић изјавио је да је врх партије донио одлуку да расформира све одборе странке у Републици Српској који нису прешли цензус, те да је у протеклим мјесецима проведена жива активност у формирању нових одбора. 

- Око 20 одбора је формирано за релативно кратко вријеме. Данас овдје имамо 187 делегата, а прикључило нам се много младих, образованих људи. Потпуно смо свјесни да без града Приједора нема добрих изборних резултата - рекао је Милуновић.

Он је сматра да су на правом путу да СП у Изборној јединици један добије мјесто које јој припада у политичком животу. 

- Сигуран сам да ћемо наредних локалних избора сљедеће године бити значајан фактор у политичком дјеловању и у Приједору и у Крајини - каже Милуновић.

На крају спроведене процедуре за новог предсједника Градског одбора СП у Приједору изабран је Игор Кнегињић, који је рекао да сматра да су социјалисти снага која ће ујединити различите политичке опције с једном идејом, а то је опстанак и унапређење друштвене заједнице.