X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
11/05/2019 |  08:17 | Извор: СРНА

Нови Сад: Привредници из Српске и БиХ на 86. сајму

На 86. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду, који ће данас бити отворен, учествоваће 1.500 излагача из више од 30 земаља, а први пут манифестација има земљу партнера и земљу пријатеља, Италију и Тунис.
Нови Сад - Сајам пољопривреде (Архив) - Фото: РТРС
Нови Сад - Сајам пољопривреде (Архив)Фото: РТРС

На Сајму ће се представити привредници из Републике Српске и БиХ чији наступ организује Привредна комора Републике Српске, у сарадњи са Спољнотрговинском комором БиХ.

На заједничком штанду, површине 100 метара квадратних, директно ће се представити 17 привредних друштава из БиХ, док ће каталозима бити представљено више од 50 компанија, саопштено је из Привредне коморе Српске која је носилац наступа компанија из БиХ на овом сајму.

- У току сајма, који сваке године привлачи пажњу све већег броја наших компанија, биће одржани стручни скупови, конгреси, предавања и конференције на којима ће привредници и стручњаци из многих области размјењивати знања и искуства - наводи се у саопштењу из Привредне коморе Српске.

Најављени су и билатерални сусрети привредника у оквиру Европске мреже предузетништва.

На овогодишњој манифестацији у Новом Саду, у оквиру Изложбе стоке, први пут ће бити организовано представљање генетских потенцијала аутохтоних раса.

"Први пут ћемо, у оквиру Националне изложбе стоке, имати изложбу генетских потенцијала у оквиру које ће бити представљене аутохтоне расе, неопходне за одржање биодиверзитета", рекао је раније генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.

Он је истакао да ће, послије више од 20 година, на Сајму бити одржано 17 колективних изложби.

"Први пут ћемо имати и Дан воћара, у среду, 15. маја. Изложбом хране уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, ресорног Покрајинског секератријата и града Новог Сада, промовисаћемо потенцијале Србије. Изложба пољопривредне механизације биће организована на чак 35.000 метара квадратних", рекао је Цветковић.

На Међународном пољопривредном сајму наступиће 1.518 фирми, институција и организација из 32 земље.

У поклон-игри за посјетиоце, срећним добитницима обезбијеђена су два трактора и сијачица.