latinica  ћирилица
11/05/2019 |  08:36 | Аутор: СРНА

Несметано одвијање саобраћаја, нема гужве ни на граници

Повољне временске прилике погодују јутрос несметаном одвијању саобраћаја на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ, а задржавања нема ни на граничним прелазима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћајнице у Приједору - Фото: РТРС
Саобраћајнице у ПриједоруФото: РТРС

На путевима на којима се изводе радови саобраћај је регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом чије је поштивање обавезно.

Режим вожње измијењен је и на аутопутевима Градишка-Бањалука због изградње наплатних станица "Чатрња", "Нова Топола" и "Александровац". Планирано је да радови трају до 30. јуна.

Саобраћај је измијењен на магистралном путу Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново због изградње мале хидроцентрале Крупац на ријеци Жељезници.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на магистралном путу Билећа-Подосоје због реконструкције водоводне мреже, на путевима на подручју општине Модрича, на магистралном путу од Бањалуке према Челинцу и Котор Варошу, те регионалним путним правцима Дервиши-Клашнице и Обудовац-Лончари гдје је у току изградња пјешачких стаза.

У Трну је због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе забрањен за теретна возила, док остала возила саобраћају једном коловозном траком.

Због санације клизишта саобраћај је измијењен на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, док су клизишта успорила саобрачај на регионалним путним правцима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре-Челић.

Обуставе и измјене у одвијању саобраћаја на подручју Бањалуке актуелне су у улицама гдје се одвијају радови.

На подручју ФБиХ данас ће до 19.00 часова бити обустављен саобраћај на регионалном путу Кулен Вакуф-Мартин Брод. За вријеме обуставе у функцији ће бити алтернативни правац Кулен Вакуф-Дубовско-Босански Петровац-Дрвар-Мартин Брод.

У току је санација клизишта на Бан Брду на ауто-путу Сарајево запад-Лепеница, па је саобраћај у тунелу Игман и на мјесту радова преусмјерен из возне у претицајну траку.

Због радова у тунелу Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила, саобраћа се једном траком, наизмјенично. Током дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици, долази до формирања дужих колона у оба смјера.

У току је санација радова на дионици магистралног пута Олово-Кладањ, па се на мјесту извођења радова саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Режим у одвијању саобраћаја због радова је измијењен и на магистралним путевима у Кључу и Јајцу, затим дионицама Мостар-Читлук, Семизовац-Вогошћа, Бусовача-Кисељак, Тарчин-Коњиц /Брадина/, Устипрача-Горажде, Кладањ-Подпакленик и Теслић-Каруше, те Тасовчићима на подручју Чапљине.

Када је ријеч о граничним прелазима, и даље је због безбједносних разлога на снази забрана саобраћаја за теретна возила и аутобусе преко граничног прелаза Брчко-Гуња, између БиХ и Хрватске.

АМС подсјећа возаче да о стању у саобраћају на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај могу да се информишу интернет станице или мобилне андроид апликације Савеза.