latinica  ћирилица
11/05/2019 |  09:04 ⇒ 15:34 | Аутор: СРНА

Бањалука: Ћулуми пуштени, возила привремено одузета (ФОТО)

Браћа Армин и Нермин Ћулум, Велид Салешевић, Милијана Радановић и држављанка Словеније Теја Стражишар пуштени су из Полицијске управе Бањалука, гдје су били позвани након што их је бањалучка полиција зауставила док су се возили у колони у два ламборџинија и једном ферарију, сазнаје Срна.

Салешевићу је издат прекршајни налог. Након утврђивања свих околности и комлетирања предмета, прекршајни налози биће издати и против других лица.

Бијели и наранџасти ламборџини и црвени ферари уочени су јуче у поподневним часовима на подручју Бањалуке, а провјерама је утврђено да возила користе браћа Ћулум из Санског Моста.

(фото:G. Obradović/RAS Srbija)

Полиција је у вечерњим часовима зауставила возила, којима су управљали Денис Гиљон, односно Армин Ћулум, Нермин Ћулум и Велид Салешевић, а са њима су биле и Радановићева /29/ и држављанка Словеније Теја Стражишар /27/.

У све су били укључени и припадници Јединице за подршку Бањалука.

Сва лица и возила су спроведена до Полицијске управе Бањалука, гдје су извршени и детаљни прегледи возила.

Том приликом је утврђено да држављанка Словеније није испоштовала процедуру за боравак странаца. Она ће, према незваничним информацијама, бити депортована из БиХ, а обавијештена је и канцеларија за странце.

Браћа Ћулум (Фото: Face.ba)

Према сазнањима Срне, сва три скупоцјена возила привремено су одузета по налогу дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука и судије за претходни поступак Основног суда Бањалука, који су о свему обавијештени.

Возила су одузета ради утврђивања поријекла, валидности документације и осталог, а они су протекле ноћи напустили просторије Полицијске управе Бањалука.

Срна незванично сазнаје и да је о статусу возила упозната Управа за индиректно опорезивање БиХ с циљем утврђивања царинских прекршаја.

Браћа Нермин и Армин Ћулум познати су полицијским агенцијама широм Европе, у неколико земаља им је и забрањен улазак јер су пријетња по безбједност.