latinica  ћирилица
11/05/2019 |  10:58 ⇒ 13:09 | Аутор: infobijeljina.com

Мићо Мићић инкасирао скоро 500.000 КМ од Владе Републике Српске

Мићо Мићић за четири године издавања пословног простора Пословној јединици Геодетске управе РС у Бијељини остварио зараду од 460.000 КМ.
Мићо Мићић - Фото: РТРС
Мићо МићићФото: РТРС

У августу ове године истиче четворогодишњи уговор о закупу пословног простора од 469,31 м2, потписан 2015. године између Миће Мићића, градоначелника Бијељине и потпредсједника СДС и Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове РС (РУГИПП), преноси БН ТВ.

По основу овог уговора, Мићо Мићић и његова породица мјесечно остварују приход од 9.603,45 КМ, а за четири године инкасираће укупно 460.965 КМ.

Заједно са Мићом Мићићем, потписници овог уговора су и његова кћерка и син, који су, по свему судећи, формално сувласници пословног простора у Улици Душана Барањина, која се налази у другој градској зони, преноси ИнфоБијељина.

Та чињеница указује и на нереално високу цијену закупа од 17 КМ по метру квадратном за подрумски простор (103,31 м2) и 22 КМ по квадрату за приземље (356,69 м2).

У вријеме потписивања уговора, тржишна цијена закупа пословног простора у Бијељини била је готово двострука нижа од ове коју је Мићо Мићић уговорио са Геодетском управом, на чијем челу је 2015. био СНСД-ов директор Милош Комљеновић.

Да би се овако штетан уговор по Геодетску управу приказао што повољнијим, Мићић се "свјесно и добровољно одриче закупнине за дио пословног простора површине 9,31 м2 у сврху успјешне пословне сарадње, тако да се цијена закупа рачуна на укупну површину од 460 м2".

Једна од клаузула овог уговора предвиђа и да се висина закупнине може мијењати по истеку првих 12 мјесеци, али није познато да ли је до те промјене и дошло.

Занимљиво је да је у вријеме потписивања овог уговора, Град Бијељина имао десет пословних простора који су били празни.

Постали милионери изнајмљујући пословне просторе држави

Мићић је одавно показао да није гадљив на новац из буџета који контролишу кадрови СНСД. У вријеме изградње стамбено-пословног комплекса у улици Душана Баранина у Бијељини, тврдио да је потпуно чист пред законом и да удружује своје земљиште и капитал са пословним партнером, предузећем "Трифунчевић".

У тој згради је пословни простор површине 225 квадратних метара који предузеће “Трифунчевић“ од 2010. издаје Окружном привредном суду за 9.213 КМ мјесечно.

У Бијељини је подстанар и Подручно одјељење Инспектората РС у Бијељини, које је смјештено у просторијама компаније "Октан промет", у власништву посланика у Народној скупштини Републике Српске Војина Митровића, којем се за кирију плаћа више од осам хиљада марака мјесечно.

Иначе, у Бијељини је вођен прави мали рат између Миће Мићића и Војина Митровића, који је тада био члан СНСД, али је ову странку напустио након што је РУГИПП предност дао Мићићевом пословном простору.