latinica  ћирилица
11/05/2019 |  11:01 | Аутор: РТРС

Раднички универзитет: Једанаест нових програма за потребе тржишта рада

Раднички универзитет Бањалука расписао је конкурс за упис полазника у програм средњег стручног образовања одраслих, преквалификације, доквалификације и основног образовања одраслих и јавно важеће програме оспособљавања.
Раднички универзитет - Фото: РТРС
Раднички универзитетФото: РТРС

- Увели смо једанаест нових програма за потребе тржишта рада. Ти програми су резултат више мјесечних разговора и анализа са привредницима, гдје смо заједно у једном партнерском односу покренули поменуте програме. Желим да напоменем да је Раднички универзитет већ потписао неколико споразума о пословној сарадњи са привредницима из области металне, дрвне, обућарске и ИТ индустрије, а чија је основна сврха да се поред теоретског знања које се стиче у Радничком универзитету стекне и практично знање које ће се проводити у фирмама са којима смо потписали споразум. Тиме ће полазници добити могућност да стекну вјештине које су неопходне за потребе тржишта рада и да одмах по завршетку програма оспособљавања стекну могућност запослења у фирми гдје су обављали праксу - рекла је Босиљка Радић, директор Радничког универзитета Бањалука.

Упис полазника трајаће 30 дана од дана објављивања конкурса, а упис и достава потребних доклумената обавља се у ЈУ Раднички универзитет, Грчка 4, Бањалука.

Упис ће се обављати сваким радним даном од 8 до 20 часова. Све детаљније информације могу се добити путем телефона на бројеве: 051-215-076 и 051-215-013.