latinica  ћирилица
11/05/2019 |  11:33 ⇒ 13:46 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Војска Републике Српске бранила право на живот и слободу

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је Војска Републике Српске, вођена часним циљевима и несебичном храброшћу, бранећи право на живот и слободу српског народа, одиграла одлучујућу улогу у одбрани Српске.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је, поводом 12. маја - Дана Војске Републике Српске, упутила је честитку свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.

Предсједница Српске је истакла да је одлука о стварању Војске Републике Српске, која је донесена 12. маја 1992. године, била историјска и предуслов за одбрану и заштиту српског народа на његовим вјековним огњиштима.

- Обиљежавање Дана Војске Републике Српске прилика је да се са неизмјерном захвалношћу и посебним пијететом сјећамо свих припадника војске коју су дали своје животе и дијелове тијела, да би ми данас могли да живимо у слободној Републици Српској - наводи се у честитки.

Цвијановићева је изразила увјерење да ће Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук, са поносом и поштовањем, наставити да баштини вриједности, традицију и културно-историјско наслијеђе Војске Републике Српске.