latinica  ћирилица
11/05/2019 |  11:46 ⇒ 11:56 | Аутор: РТРС

Требиње домаћин завршног турнира Купа Српске за рукометаше

Требиње је данас и сутра домаћин завршног турнира Купа Републике Српске за рукометаше. За трофеј ће се поред домаћина, екипе Леотара, борити и бранилац трофеја, Борац м:тел, те Слога и Локомотива.
Рукометни клуб Борац - Фото: РТРС
Рукометни клуб БорацФото: РТРС

Рукометна грозница тресе Требиње и цијелу Херцеговину. Град на требишњици угостиће четири најбоље екипе у Купу Републике Српске у борби за престижни трофеј.

Домаћини очекују да њихови љубимци, рукометаши Леотара, засијају пуним сјајом и дођу до трофеја.

Прва препрека није нимало лака. Зове се Локомотива, екипа која је у посљедњем сусрету увјерљиво славила у међусобном дуелу.

Брчаци истичу да су остварили примарни циљ, опстанак у Премијер лиги, али се надају и добром резултату у Требињу, посебно против екипе која је била хит у шампионату Босне и Херцеговине.

Ова утакмица на програму је од 20 часова, а два часа раније, у првом полуфиналу које је и реприза прошлогоишњег финала, састаће се бранилац трофеја, Борац м:тел и Слога.

Бањалучани су пут Херцеговине отпутовали на крилима тријумфа у Купу Босне и Херцеговине, али и са доста кадровских проблема. У саставу неће бити Љубишића, Унчанина и Мијатовића.

И Добојлије имају своју рачуницу, желе и они трофеј, и то против екипе са којом су ове године чак четири пута укрстили копља.

Савез је обезбиједио пехаре и медаље, те новчане награде за побједника и финалисту.

Поред игре на терену, биће и других активности у организацији рукометног савеза Републике Српске.

Завршни турнир Купа Републике Српске за рукометаше у Требињу одржава се под покровитељством предсједнице Републике Српске, Жељке Цвијановић.

Финални сусрет на програму је сутра од 17 часова уз пренос на нашем програму.