latinica  ћирилица
11/05/2019 |  12:30 ⇒ 15:10 | Аутор: РТРС

Приведен Родољуб Гајић; Признао учешће у случају убиства Крунића?

РТРС незванично сазнаје да су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске синоћ лишили слободе осумњиченог Родољуба Гајића из Бањалуке радника "Сектор Секјуритија", због тешког убиства Славише Крунића и Жарка Павловића, те Горана Илића.
Мјесто убиства Крунић - Фото: РТРС
Мјесто убиства КрунићФото: РТРС

У Мјесту Гламочани 22. априла, око 22.30 часова осумњичени Родољуб Гајић је заједно са Жељком Ковачевићем, Бенедијем Ђукановићем и Емилијом Балдом извршио ово кривично дјело. 

АТВ незванично сазнаје да је лице ухапшено синоћ у Бањалуци.

Срна незванично сазнаје да је Гајић обезбјеђивао супругу и дјецу убијеног Крунића, те да је информације одавао Ђукановићу и Балдију.

Он ће бити предат надлежном тужилаштву уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Полиција је у оквиру истраге убиства Крунића ухапсила Емилија Балду, којем је одређен једномјесечни притвор, док се за Бенеди Ђукановићем, другим осумњиченим и даље трага.

У Гламочанима код Бањалуке у ноћи између 22. и 23. априла у пуцњави су убијени власник компанија "Сектор секјурити", "Житопека", "Житопродукт", "Сектор АДС" и "Сектор ЗОС" Славиша Крунић, један од његових пратилаца Жарко Павловић и нападач Жељко Ковачевић, док је други Крунићев пратилац рањен.