latinica  ћирилица
11/05/2019 |  14:02 ⇒ 14:07 | Аутор: СРНА

Додик: Формирање оружаних снага БиХ била грешка

Pредсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да у обиљежавање Дана Војске Републике Српске улази са потпуним увјерењем да је формирање Оружаних снага БиХ била лоша одлука.

- Од овога немамо никакву корист, него само покушај да нам се намећу разни процеси који нису у интересу Републике Српске. У сутрашњи дан улазим са посебном емоцијом, јер смо 12. маја 1992. године у Бањалуци формирали Војску Републике Српске за шта сам гласао - рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да је поносан на Војску Републике Српске која је одбранила вијековна српска огњишта, националне и политичке интересе.

- Жао ми је што смо пристали да буде укинута Војска Републике Српске. То је била грешка свих нас који смо у томе учествовали, а политика моје странке /СНСД/ тог времена је била да идемо у демилитаризацију БиХ. Очигледно је да је ово била превара - рекао је Додик.

Он је нагласио да су прошле године уплаћена средства из БиХ за набавку хеликоптера за Оружане снаге БиХ.

- Не могу то да зауставим, али мислим да је било непотребно трошити буџетска средства за овако нешто. Оружане снаге БиХ нису корисне у погледу безбједности српског народа - закључио је Додик.