latinica  ћирилица
11/05/2019 |  14:09 | Аутор: СРНА

Вулин: Србија у Нишу није промовисала силу, већ указала на своју снагу

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да приказ "Одбрана слободе", који су поводом Дана побједе у Нишу извели припадници Војске и МУП Србије, није значио показивање силе јер Србија нема територијалних претензија према својим сусједима, већ указивање да је Србија у стању да заштити свој народ и своју слободу.
Александар Вулин (Фото: Министарство одбране Србије) -
Александар Вулин (Фото: Министарство одбране Србије)

- Сви они који су приказ критиковали и говорили о њему као показивању мишића, као показивању силе, нека се подсете да Србија изнад свега цени слободу и да има право и разлог да покаже своју снагу, да покаже колико је напредовала, колико је моћнија и јача - рекао је Вулин.

Он је нагласио да нико не треба да се плаши Србије, нити да од ње страхује, али сви треба да знају да је Србија у стању да заштити своју слободу, свој начин живота и све Србе, без обзира гдје они буду живјели, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- Ко нема своју војску, мораће да храни туђу. Ми своју војску имамо. Ми своју полицију имамо. То смо јуче, на велики понос нашег народа показали - нагласио је министар Вулин.

Он је поручио да Срби изнад свега цијене слободу и воле своју војску и полицију, јер само тако могу да буду сигурни да ће сами одлучивати о судбини своје земље.