latinica  ћирилица
11/05/2019 |  15:09 ⇒ 20:49 | Аутор: РТРС

Родољуб Гајић приведен у Републичко јавно тужилаштво (ФОТО/ВИДЕО)

Родољуб Гајић из Бањалуке радник "Сектор Секјуритија", приведен је данас у Републичко јавно тужилаштво због извјештаја о почињеном кривичном дјелу.

Гајића су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске синоћ лишили слободе, због тешког убиства Славише Крунића и Жарка Павловића, те Горана Илића.

Названично, Гајић, који је радник "Сектор Секјуритија", обезбјеђивао је супругу и дјецу убијеног Крунића.Родољуб Гајић приведен у Специјално тужилаштво

- Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске у оквиру истраге убиства Славише Крунића  остварила је сарадњу са МУП-ом Србије, рекла начелница Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.

Подсјетила је да је јуче на подручју града Бањалука ухапшен радник "Сектор секјуритија" чији су иницијали Р.Г. који је осумњичен да је учествовао у припремању и извршењу кривичних дјела тешко убиство и тешко убиство у покушају.

Миљановићева је додала да је ово лице данас предато Републичком тужилаштву због сумње да је, заједно са лицима чији су иницијали Ж.К, Е.Б. и Б.Ђ. учествовао у извршењу кривичног дјела тешко убиство Славише Крунића и Жарка Павловића и кривичног дјела тешко убиство у покушају Горана Илића.

- Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске, под надзором Републичког јавног тужилаштва, наставља рад на расвјетљавању свих околности убистава у Гламочанима - закључила је Миљановићева.

Полиција је  оквиру истраге убиства Крунића ухапсила Емилија Балду, којем је одређен једномјесечни притвор, док се за Бенеди Ђукановићем, другим осумњиченим и даље трага.