latinica  ћирилица
11/05/2019 |  18:12 ⇒ 12/05/2019 | 08:43 | Аутор: РТРС

Родољуб Гајић, радник "Сектор секјуритија", предат у Тужилаштво

Родољуб Гајић из Бањалуке, радник "Сектор Секјуритија" ухапшен је синоћ, због сумње да је учествовао у убиству бањалучког бизнисмена Славише Крунића, његовог тјелохранитеља Жарка Павловића и рањавању возача Горана Илића.

Гајића су ухапсили припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске, а данас је спроведен у Републичко јавно тужилаштво.

Незванично, ухапшени Родољуб Гајић обезбјеђивао је супругу и дјецу убијеног Славише Крунића, а информације је одавао Емилију Балди, којем је одређен једномјесечни притвор, и Бенедију Ђукановићу, за којим полицијске агенције још трагају.

Гајић је осумњичен да је 22. априла учествовао у убиству Славише Крунића и Жарка Павловића, и рањавању Горана Илића у Гламочанима код Бањалуке.

Незванично, Гајић је признао учешће у кривичном дјелу.

- Ово лице је радник Сектор Секјуритија и сумњичи се да је учествовао у припреми и извршењу наведених кривичних дјела. Он је лишен слободе јуче послије подне на подручју града Бањалука, а оно што можемо рећи јесте да Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске под надзором Републичког тужилаштва наставља рад на расветљавању свих околности. На овом пољу је остварена сарадња и са МУП-ом Републике Србије - истакла је Мирна Миљановић, портпарол МУП-а Републике Српске.

Подсјетимо, МУП Српске ангажовао је све капацитете на расвјетљавању убиства. У оквиру истраге, пронађене су двије аутоматске пушке, за које се претпоставља да су коришћене приликом убиства, и возило које је вјероватно користио нападач Жељко Ковачевић, који је убијен приликом напада.

Ухапшени Емилио Балдо изнио је бројне детаље о свом кретању на дан убиства. Признао је да познаје одбјеглог Бенедија Ђукановића и Жељка Ковачевића, да су тог дана заједно сједили у кафани и да су се послије разишли.

Тврдио је да са убиством нема никакве везе.

Министар Драган Лукач раније је изјавио да је, вјероватно, једини мотив убиства новац. Указао је на то да је у брутални злочин укључена група познатих бањалучких криминалаца, који су и раније чинили најтежа кривична дјела, те одлежали дугогодишње затворске казне.

Драгомир Крунић, отац убијеног Славише, вјерује да убиство нема политичку позадину и да је ријеч о плаћеном злочину из мржње.