latinica  ћирилица
12/05/2019 |  09:11 ⇒ 09:12 | Аутор: СРНА

Од поднева захлађење, киша и пљускови

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутро ће бити облачно у већини крајева, а током дана задржава се хладније вријеме са кишом и локалним пљусковима, уз обилне падавине у западним и сјеверним крајевима.

Метеоаларм је издао наранџасто упозорење за подручја Бихаћа, Бањалуке и Приједора због обилних падавина. Наранџасти метеоаларм указује да временске неприлике могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе.

На подручју Бањалуке и Приједора у наредна 24 часа очекује се од 50 до 70 литара кише по метру квадратном, а на подручје Бихаћа 50 до 80 литара по метру квадратном, али и удари вјетра јачине између 40 и 50 километара на сат.

У осталим дијеловима БиХ на снази жуто упозорење и предвиђа се мање од 50 литара кише по метру квадратном.

Републички хидрометеоролошки завод саопштио је да ће хладније вријеме са кишом и локалним пљусковима од поднева, уз обилне падавине прво захватити запад и сјевер, а касније ће се падавине проширити на остале крајеве земље.

Највиша дневна температура од 13 до 20 степени Целзијусових.

Федерални хидрометеоролошки завод саопштио је да ће вјетар данас бити слаб до умјерен источни и сјевероисточни.

Температура у 8.00 часова: Бјелашница два, Гацко, Невесиње, Рудо, Хан Пијесак, Шипово, Јајце девет, Мраковица, Мркоњић Град, Соколац, Фоча, Бугојно 10, Вишеград, Калиновик, Рибник, Иван Седло 11, Билећа, Крупа на Уни, Нови Град, Ливно, Сански Мост, Тузла 12, Бањалука, Бихаћ, Добој, Сарајево, Сребреница 13, Србац, Бијељина, Брчко, Градачац, Груде, Мостар, Приједор 14, Требиње 15, Неум 19 степени Целзијусових.