X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
12/05/2019 |  11:58 ⇒ 13:17 | Извор: РТРС

Генерал Лазаревић одговорио Скоту: Ћутите о једној истини

Никада ни за један злочин, ни за једно убиство, ни за једну смрт било кога и било гдје нисам био ни оптужен, ни суђен ни осуђен, рекао је генерал у пензији Владимир Лазаревић за портал intermagazin.rs, коментаришући што су поједини медији и стране дипломате "дочекали на нож" то што је на Дан побједе предводио поворку нишког "Бемртног пука".
Генерал Лазаревић (фото: intermagazin.rs) -
Генерал Лазаревић (фото: intermagazin.rs)

- Нека је на част тим људима који себе зову новинарима и редакцијама и медијима који су објавили као сензацију да је наводни ратни злочинац био на челу поворке нишког "Бесмртног пука" - рекао је Лазаревић за Политику.

Он је истакао да је био хашки оптуженик, касније и хашки осуђеник, и да је првобитно осуђен на 15 година, а потом му је казна затвора смањена на 14 година због командне одговорности током збивања на Космету.

- Мени је на терет стављена одговорност што наводно нисам, како је образложено, спријечио протјеривање албанског становниства с Косова. То је једина истина - рекао је Лазаревић.

Према његовим ријечима, још је занимљивије што су тенденциозне констатације медија који су антисрпски настројени, једва дочекали појединци из дипломатских представништава управо оних држава које су извршиле 1999. године агресију на Савезну Републику Југославију.

- Замислите која је то дрскост да такви дипломатски представници себи дозволе да кажу како је срамота што сам ја био на челу "Бесмртног пука". А и дан данас, послије 20 година ћуте о јединој истини - да су баш њихове државе извршиле највећи злочин у 20. вијеку, злочин над цивилним становништвом нашег народа, пошто војнички никако нису могли да нас побиједе и савладају, а да за тај злочин никада и никоме нису пуне двије деценије одговарале - рекао је Лазаревић.

Извор: intermagazin.rs