latinica  ћирилица
12/05/2019 |  15:13 ⇒ 20:10 | Аутор: СРНА

Родољуб Гајић предат Окружном суду (ФОТО)

Радник фирме "Сектор секјурити" Родољуб Гајић из Бањалуке, који је ухапшен због сумње да је повезан са убиством бањалучког бизнисмена Славише Крунића, предат је данас Окружном суду у Бањалуци, који ће одлучити да ли ће му одредити притвор.

Гајић је у пратњи јаких полицијских снага доведен у Окружни суд, након што је јуче саслушан у Републичком јавном тужилаштву послије чега је тужилац предложио суду да му буде одређен притвор.

Гајића су у петак ухапсили припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске.

Начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић рекла је раније Срни да је осумњичени Г.Р. ухапшен због кривичног дјела тешко убиство Славише Крунића, Жарка Павловића и Горана Илића.

Фото: РТРС

Срна незванично сазнаје да је Гајић обезбјеђивао супругу и дјецу убијеног Крунића, те да је информације одавао осумњиченим Бенедију Ђукановићу и Емилиу Балди.

Полиција је у оквиру истраге убиства Крунића ухапсила Балду, којем је одређен једномјесечни притвор, док за Ђукановићем и даље трага.

У Гламочанима код Бањалуке у ноћи између 22. и 23. априла у пуцњави су убијени власник компанија "Сектор секјурити", "Житопека", "Житопродукт", "Сектор АДС" и "Сектор ЗОС" Славиша Крунић, један од његових пратилаца Жарко Павловић и нападач Жељко Ковачевић, док је други Крунићев пратилац рањен.