latinica  ћирилица
12/05/2019 |  15:29 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

У понедјељак киша и локални пљускови уз обилне падавине

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекују киша и локални пљускови уз обилне падавине, те хладније вријеме, па у планинама може бити сусњежице и снијега.

Ујутро ће преовладавати облачно вријеме са кишом у већини крајева и хладније. Током дана биће потпуно облачно са кишом и локалним пљусковима уз обилне падавине у западним, сјеверним, дијелом централним и сјевероисточним крајевима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Усљед наглог захлађења на планинама пролазно може бити сусњежице и снијега.

Јутарња температура ваздуха од пет до 11, у планинама око три, а највиша дневна од шест до 15 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, промјењивог смјера, а на крајњем сјеверу умјерен до на моменте појачан у послијеподневним часовима.

Киша се очекује и у уторак, 14. маја, на истоку, а у Херцеговини ће постојати услови за пљускове праћене грмљавином. Највиша дневна температура од шест до 12, на планинама око четири, а на југу до 15 степени Целзијусових.

У сриједу, 15. маја, преовладаваће промјењиво облачно вријеме, а послије подне су могући локални пљускови са грмљавином у планинама у источним и централним крајевима, као у и Херцеговини. Касно послије подне пљускова и грмљавине биће у већини крајевима. Највиша дневна температура од 10 до 17, на југу и сјевероистоку до 19, а на планинама до 12 степени Целзијусових.

Киша и пљускови очекују се у већини крајева и у четвртак, 16. маја, и то интензивније касно послије подне. Највиша дневна температура од 10 до 17, на југу и сјеверу до 20, а на планинама до осам степени Целзијусових.