latinica  ћирилица
12/05/2019 |  15:36 ⇒ 16:11 | Аутор: СРНА

Вулин: У миру не смије бити изгубљено оно што је створено у одбрамбеном рату

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да је Република Српска створена да би српски народ могао одлучивати о себи и да се никада више не понови јасеновачки геноцид.

- Српску су Срби створили јединствено и само нејединством је могу изгубити. Оно што је створено у одбрамбено-ослободилачком рату не смије бити изгубљено у миру - рекао је Вулин у Бањалуци, гдје је присуствовао обиљежавању Дана Војске Републике Српске и Дана Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.

Он је навео да без упорне и храбре борбе војске и српског народа, те велике солидарности свих Срба са Србима у тадашњој БиХ, не би била створена Република Српска.

- Када се размишља о питању Косова и Метохије и када се тражи компромис са Албанцима, који није лак, мора се увијек размишљати и водити рачуна о цјелокупном српском народу гдје код он живи и Српска је увијек приоритет политике Владе и предсједника Србије - истакао је Вулин.

Он је нагласио да Република Српска нема своју војску, али да српски народ има своју.

Вулин је у име предсједника Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића честитао Дан Војске Републике Српске и Дана Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ и пожелио године мира.