latinica  ћирилица
12/05/2019 |  20:10 ⇒ 13/05/2019 | 08:58 | Аутор: Независне

Родољубу Гајићу једномјесечни притвор

Републичко јавно тужилаштво затражило је одређивање притвора за боксера Родољуба Гајића, радника фирме "Сектор Секјурити", који се доводи у везу с убиством свог послодавца, бањалучког привредника Славише Крунића, и његовог радника обезбјеђења Жарка Павловића, те рањавањем возача Горана Илића, а бањалучки Окружни суд је одредио притвор од 30 дана.

Гајић је у пратњи јаких полицијских снага, доведен у бањалучки Окружни суд, након што је саслушан у Републичком јавном тужилаштву. Саслушао га је дежурни тужилац.

- Током саслушања није се бранио ћутањем, већ је износио своју одбрану - рекли су извори Независних те додали да је Гајић био Крунићев човјек од повјерења и обезбјеђивао му породицу.

Како истичу, Гајић је требало да ради у ноћи када се догодио злочин, али је с колегом замијенио смјену. Гајића, како додају наши саговорници, терете да је имао улогу типера, односно да је убицама одавао податке о Крунићевом кретању и слично. Након што је ухапшен, по ријечима наших извора, пао је на полиграфском тестирању.

Александра Метлић, Гајићев адвокат, кратко је изјавила за "Независне" да случај не може коментарисати, будући да је истрага у току.

Гајићево хапшење шокирало је породицу Крунић, код које је уживао велико повјерење, о чему свједочи и то што је на сахрани носио сандук са Славишиним тијелом те га заједно са другим колегама спустио у раку. Чувао му је кућу, супругу и дјецу.

На друштвеним мрежама многи критикују Гајића, за којег кажу да је Крунићу, након злочина, уплатио и читуљу у новинама те пред свима плакао за својим послодавцем.

Крунић је убијен 22. априла близу своје куће у Гламочанима, код Лакташа. Убијен је и његов сарадник Жарко Павловић, док је возач Горан Илић рањен. У размјени ватре убијен је и Жељко Ковачевић, који је означен као један од нападача. Исту ноћ ухапшен је, а касније и притворен Емилио Балдо, а трага се за Бенедијем Ђукановићем, за којим је расписана потјерница.

Подсјетимо, армија специјалаца у петак је поново детаљно претраживала терен на мјесту злочина и околини.

- Од ране зоре специјалци су опет детаљно чешљали терен, вјероватно јер имају неки нови траг па траже доказе - испричали су мјештани "Независним".

Подсјећамо, полиција је досад пронашла двије пушке с оквирима, за које се сумња да су кориштене у убиству, као и опел корсу, власништво убијеног нападача Жељка Ковачевића.