latinica  ћирилица
13/05/2019 |  08:06 ⇒ 08:58 | Аутор: СРНА

Упозорење на обилне падавине у наредним данима

У наредним данима у Републици Српској очекују се обилне падавине које ће изазвати интензиван пораст водостаја ријека, посебно у сјеверним и сјеверозападним крајевима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.
Киша - Фото: Facebook
КишаФото: Facebook

У сјеверозападном и сјеверном дјелу Републике Српске, према ранијим прогнозама, до сриједе, 15. маја, очекује се од 120 до 150 литара кише по метру квадратном.

Очекује се раст водостаја свих ријека, а прије свега Уне и Сане. Проблем би могле изазвати мање ријеке, потоци и канализација као и клизишта.

Директор Републичке управе цивилне заштите Миле Међед разговараће данас са начелницима општина Нови Град, Костајница и Козарска Дубица о активностима које предузимају уочи најављених обилних падавина, што би могло изазвати бујице и пораст водостаја, те поплаве и клизишта.

Због наглог раста нивоа водостаја ријека Милошевице и Пухарске у Приједору је заплављено 200 стамбених објеката и пресјечени су путеви у зони ових водотока, док је на подручју Новог Града поплављено десетак домаћинстава.