X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Обавијест
13/05/2019 |  08:24 | Извор: СРНА

Коловози клизави, могући одрони у усјецима

У Републици Српској и ФБиХ коловози су у већини крајева мокри и клизави, у котлинама и дуж ријека, те преко планинских превоја има магле и ниске облачности, а на дионицама кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС

На регионалном путу Челинац-Дубрава Стара, у мјесту Грабовац, дошло је до изливања воде, због чега се саобраћај одвија отежано, једном саобраћајном траком, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Режим вожње измијењен је и на аутопутевима Градишка-Бањалука због изградње наплатних станица Чатрња, Нова Топола и Александровац. Планирано је да радови трају до 30. јуна.

Саобраћај је измијењен на магистралном путу Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново због изградње мале хидроцентрале Крупац на ријеци Жељезници.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 8, 13 и 14, општина Брод, на дионици магистралног пута Брод-Оџак саобраћај ће бити обустављен радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

У току су радови на реконструкцији водоводне мреже на магистралном путу М-20 дионица 303 Билећа-Подосоје, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Модрича један-Модрича два, као и на регионалном путу Бушлетић-Модрича два, због изградње кружног тока на спајању наведеног магистралног и регионалног пута и Таревачке улице.

На дионици магистралног пута Модрича два-граница Републике Српске /Ждребан/ у потпуности је затворен саобраћај у зони извођења радова, а возила се преусмјеравају кроз Улицу војводе Путника и Доситеја Обрадовића.

У току су радови на дијелу магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош, гдје ће се саобраћај одвијати наизмјенично једном траком и биће регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека саобраћај је измијењен због санације клизишта.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ на аутопуту Сарајево запад-Лепеница, због санације клизишта на локалитету Бан Брдо, саобраћај је у тунелу Игман и на мјесту радова преусмјерен из возне у претицајну траку.

Због радова у тунелу Врандук два, на магистралном путу Зеница-Немила, саобраћа се једном траком-наизмјенично. Током дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици, долази до формирања дужих колона у оба смјера.

У току су санациони радови на дионицама магистралног пута Олово-Кладањ и Сребреник-Орашје /у тунелу Орманица/, па се на мјестима извођења радова саобраћа успорено-наизмјеничним пропуштањем возила.

И на осталим дионицама гдје се изводе санациони радови обавезно је поштовање постављене сигнализације, међу којима су путни правци: Семизовац-Вогошћа, Мостар-Читлук, Бусовача-Кисељак, Тарчин-Коњиц, Цазин-Србљани-Босанска Крупа, Устипрача-Горажде, Теслић-Каруше, као и радове у Кључу, Јајцу и Тасовчићима /Чапљина/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Из безбједносних разлога, забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.