latinica  ћирилица
13/05/2019 |  08:55 | Аутор: Б92

Јокић се сматра одговорним за елиминацију Денвера

Никола Јокић је рекао да је и он одговоран за пораз у одлучујућој утакмици Денвер Нагетса у полуфиналу Запада НБА лиге.
Никола Јокић (фото: twitter.com/nbastats) -
Никола Јокић (фото: twitter.com/nbastats)

Нагетси су изгубили од Портланда 100:96 у одлучујућем, седмом мечу који се играо у Денверу.

Јокић је предводио Денвер са дабл-даблом од 29 (11/25 из игре, 2/6 тројке) поена и 13 скокова те 4 блокаде.

Тренер Денвера Мајкл Мелоун је открио да је Јокић послије меча у разговору са саиграчима истакао да је он крив за пораз.

- Гледају ме као лидера, гледају ме као свог најбољег играча. Промашио сам слободно бацање на крају и она слободна у Портланду у мечу са три продужетка. Осјећам се одговорним јер сам промашио много шутева. Требало је нека од њих да погодим - рекао је Јокић.

Јокић је у свом првом плеј-офу у каријери на 14 утакмица просјечно биљежио 25,1 поена уз 13 скокова, 8,4 асистенција, 1,1 украдених лопти и 0,9 блокада по мечу.

Нагетси су сјајно почели седми меч, имали 17 поена предности у првом полувремену (39:22), али су након Јокићеве двије тројке у прва четири минута промашили наредних 17 шутева са дистанце.

- Имали смо сјајну прилику, и у мечу у Портланду смо били у игри цеи меч. Борили смо се, била је физички много тешка утакмица, са доста промашаја. Они су доста поентирали из офанзивних скокова, а ми промашили доста слободних бацања. Имали смо шансе, они су своје боље искористили. Паметније - рекао је Јокић.

Денвер се ове сезоне послије седам година нашао у плеј-офу и замало стигао до финала конференције, па се сезона може сматрати успјешном.

- Имамо сјајну групу момака, прошле сезоне нам је измакао плеј-оф за једну утакмицу. Само ћу поручити момцима који се врате сљедеће сезоне да буду бољи, да се спреме за веће ствари - закључио је Јокић.