latinica  ћирилица
13/05/2019 |  09:06 | Аутор: РТС

Новак: Хоћу да побјеђујем и у Риму и Паризу

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић послије тријумфа на Мастерсу у Мадриду над Стефаносом Циципасом рекао је да му побједа много значи уочи Ролан Гароса.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Ђоковић цијеле недјеље није изгубио ни сет, а у финалу је славио са 6:3, 6:4 послије 93 минута игре.

Новаку је ово била трећа титула у "Магичној кући", до ње је дошао на заиста импресиван начин. Иако је најавио да је циљ да у Париз дође на врхунцу форме, чини се да је већ у Мадриду био на трагу своје најбоље игре.

- Морам да признам да нисам играо свој најбољи тенис послије Аустралијан Опена, тако да ми је био циљ да уђем у ритам мечева. Овдје у Мадриду сам играо свој најбољи тенис, ова побједа много ми значи. Надам се да ћу овако наставити и у Римуб-, рекао је Новак.

Шампион Аустралијан Опена је потом анализирао недјељу за собом.

- Веома важна побједа била је у полуфиналу против Доминика Тима, то је био веома тијесан меч. И сада против Стефаноса, било је одлично, он је играо сјајно против Рафе, али вјероватно је и то што се меч завршио касно имало утицаја на његову игру у финалу. Није се тако добро кретао као у полуфиналу, вјероватно је био помало уморан. Ипак, мој циљ је био да направим рани брејк, што је и био случај, тако да сам осјећао да сам у предности. Диктирао сам ритам игре и играо свој најбољи тенис током недјеље - додао је Ђоковић.

Свјетски тенисер број један је задовољан основним ударцима, посебно форхендом.

- Захвалио бих се Стефаносу на лијепим ријечима. Мој форхенд је функционисао веома добро у овом мечу. Погађао сам из било ког угла. Бекхенд је био солидан. Диктирао сам игру, нисам му дао много времена да се намјести на лоптицу или да крене на мрежу. Покушао сам да играм брзо, да шаљем лоптице дубоко. Такође, да мијењам темпо и правац лоптице, све је функционисало добро - задовољан је шампион Мадрида.

Новак сада иде у Рим гдје га ове недјеље очекује борба на теренима у Форо Италику. У првом колу је слободан, док у другом чека бољег из окршаја Пабла Карења-Бусте и Дениса Шаповалова.

- Јако ми је важно што сам узео титулу у овом периоду сезоне, то ми даје много самопоуздања пред Рим и наравно, Ролан Гарос, гдје стварно желим да играм свој најбољи тенис - подвукао је Ђоковић да жели да освоји и четврту узастопну Гренд слем титулу.