latinica  ћирилица
13/05/2019 |  10:27 ⇒ 13:10 | Аутор: РТРС

Бањалука: Без већих проблема на терену, није угрожен ниједан објекат (ВИДЕО)

Упркос обилним падавинама, сви већи водотоокови на подручју Бањалуке су у својим коритима и испод границе редовне одбране од поплава, тако да, осим мањих и спорадичних проблема, није дошло до угрожавања имовине и домаћинстава, саопштено је на јутрошњој сједници Градског штаба за ванредне ситуације.
Бања Лука: Градски штаб  (Фото:banjaluka.rs.ba) -
Бања Лука: Градски штаб (Фото:banjaluka.rs.ba)

Према подацима Цивилне заштите, у градски Центар за обавјештавање током протекле ноћи запримљено је шест пријава грађана и надлежних служби, које су у се односиле, махом, на зачепљену оборинску канализацију, а надлежне градске службе и комунална предузећа раде на рјешавању тих пријава.

По налогу команданта штаба Игора Радојичића, све надлежне градске службе су и даље у стању приправности, спремне за интервенцију у случају потребе.

-Сва градска одјељења и данас ће бити у сталном обиласку терена, како би се евидентирао и рјешавао и најмањи проблем на који се наиђе – рекао је Радојичић.

Према најновијим извјештајима, на подручју Бање Луке је од недјеље послије подне до јутрос пало 43 литре кише по метру квадратном, а  Врбас је и даље испод редовне линије одбране од поплава.

Пораст водостаја забиљежен је само на ријеци Врбањи, што се доводи у вези са растом Јошавке на подручју Челинца, али је ситуација на Врбањи и даље без опасности по становништво.