X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
13/05/2019 |  13:32 ⇒ 15:18 | Извор: СРНА

Цвијановић: Протоколарна суштина приједлога о униформама ВРС

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је протоколарна суштина приједлога да дио припадника Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ носи униформу Војске Републике Српске /ВРС/ која је била легална и легитимна.

- Приче из Федерације БиХ да је овакав приједлог угрожавање мира су глупости. У протоколарну сврху је ово предложено поводом обиљежавња Дана и сјећања на период и оно што јесу традиције и вриједности ВРС, а које баштини Трећи пјешадијски /Репубулика Српска/ пук Оружаних снага БиХ , што није угрожавање мира - рекла је у Бањалуци новинарима Цвијановићева.

Она је истакла да је ВРС била легална, јер је основана одлуком Народне скупштине и легитимна зато што је била народна, односно припадали су јој људи који су бранили вјековна огњишта.

- Оружане снаге БиХ имају три етничке компоненте и у њој су људи који су били припадници ВРС и тај континуитет постоји. Неки од људи из ФБиХ покушавају да воде полемику са /предсједавајући Предсједништва БиХ/ Милорадом Додиком да би имали простора у медијима, јер немају другу тему - каже Цвијановићева.