latinica  ћирилица
13/05/2019 |  15:12 ⇒ 15:22 | Аутор: РТРС

Бањалука: Нема поплављених домаћинстава, проблеми са подземним водама

Сви већи водотоци на подручју Бањалуке су под контролом, укључујући и Врбас, а проблеми су забиљежени на мањим, бујичним потоцима и подземним водама, гдје није потврђено да има поплављених домаћинстава, потврђено је у Градском штабу за ванредне ситуације.
Врбас, Бањалука - Фото: РТРС
Врбас, БањалукаФото: РТРС

Шеф градског Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун навео је да према подацима којима Одсјек располаже нема поплављених домаћинстава, те да вода није ушла ни у једну кућу на подручју Бањалуке.

- По пријавама у Центар за обавјештавање, наше службе су интервенисале на неколико локација, а махом је било ријечи о подземним водама и проблемима са оборинском канализацијом. Највећи проблеми такве врсте евидентирани су на подручју насеља Чесма и Старчевица - рекао је Ћућун.

Из акумулације Хидроелектране "Бочац" плански се испушта вода како би језеро могло да прими повећани прилив воде, усљед обилних падавина, саопштено је из Управе града.

- Градске службе су у сталној координацији са Хидроелектраном Бочац, како не би дошло до значајнијих проблема на подручју Бањалуке, а захваљујући превентивном испуштању воде из акумулације Бочац, ријека Врбас апсорбовала је велики прилив набујале Врбање, без изласка из корита - наводи се у саопштењу.